Dubinsko pranje tepiha i tepisona

Dubinsko pranje tepiha i tepisona

Pranje tepiha uključuje odvoz i dovoz tepiha, dubinsko usisavanje tepiha, šamponiranje tepiha posebnim šamponima namjenjenim za to, ispiranje u centrifugi za tepihe, sušenje tepiha u sušari.

Cjeloukupna usluga pranja tepiha traje od 2-5 radnih dana. Uslugu pranja tapisona izvodimo i u poslovnim prostorima šamponiranjem i postupkom dubinske extrakcije.

Održavanje tepiha važno je za njegovu dugotrajnost i uvijek lijep izgled. Želimo da naša usluga cjenovno bude pristupačna svima Vama! Zadovoljstvo nam je kada znamo da smo svima pristupačni i da svatko od Vas može sebi priuštiti profesionalno čišćenje tepiha i to već od 15 kn/m2 do 25 kn/m2.

Čistimo sve vrste tepiha od „običnog“ sintetičkog do vune,svile, ručno tkanih tepiha, itd.

Po dogovoru dolazimo na Vašu adresu i odvozimo tepihe na pranje, te iste vraćamo u roku 2-5 dana. ODVOZ I DOVOZ TEPIHA JE BESPLATAN IZNAD 100,00 kn za centar, sjeverni, južni i zapadni dio grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Za područje istočnog djela Zagreba nudimo besplatan odvoz i dovoz tepiha i ispod 100,00 kn.

Postupak pranja tepiha

Tepisi prvo prolazi kroz stroj koji ih dubinski istrese s obje strane. To je DUST REMOVER ili tresač za tepihe.

Prašina i prljavština koja se zavukla u najdublje slojeve tepiha ovom metodom se uspješno eliminira iz samog tepiha. To je najbitnija stvar tokom samog čišćenja tepiha.

Prije početka pranja tepisi se u potpunosti utapaju u vodu u stroj koji svojom svrhom podsječa na veliku perilicu rublja.

Takvim postupkom pranja tepiha, dobivamo tepih iz kojeg je prije samog čišćenja odstranjena preostala prašina i grinje koje se nakupljaju dubinski u tepihu.

Četkanje/šamponiranje tepiha

Nakon gore navedenih postupaka, slijedi najbitniji dio čišćenja tepiha. Ovdje se radi o postupku strojnog četkanja i šamponiranja tepiha odgovarajučim sredstvima za čišćenje.

Ovim postupkom sa tepiha uklanjamo sve postojeće i oku vidljive i ne vidljive mrlje i sva zaprljanja.  Tepih nakon dobrog četkanja i šamponiranja dobiva svoj prvobitni “sjaj”.

Zadnje u procesu čišćenja nastupa ispiranje i centrifugiranje tepiha.

Tepih se nakon čišćenja stavlja u stroj za ispiranje tepiha te cijeđenje istog.

S ovim postupkom privodimo čišćenje tepiha kraju, te nam preostaje još svježe očišćen tepih staviti na sušenje u specijaliziranu komoru za to.

U komori se kontrolira razina vlage i temperatura zraka kako bi se tepisi što kvalitetnije i brže osušili i bili dostavljeni na vašu adresu.