strojno pranje tepiha  GTD

Dubinsko čišćenje tepiha i tepisona

Kada je posljednji put vaš tepih dobio dubinsko čišćenje?
Možda ga čistite sesalcem redovito, ali to neće ukloniti sve mrlje i nečistoće duboko ukorijenjene u vlakna vašeg tepiha.

Dubinsko strojno pranje tepiha

Dubinsko čišćenje tepiha koristi visokotlačnu paru i specijalne deterdžente kako bi vaš tepih očistio do same bazne površine, uklanjajući sve mrlje, grinje i druge nečistoće. Ovaj proces ne samo da će očistiti vaš tepih temeljito, nego će ga i dezinficirati, uklanjajući sve bakterije i viruse koje su se nakupile.

Prednosti dubinskog čišćenja tepiha su višestruke: osim što će vaš tepih izgledati kao nov, pomoći će mu da traje dulje, poboljšajući kvalitetu vlakana i sprječavajući njihovo propadanje. Također će poboljšati kvalitetu zraka u vašem domu, uklanjajući sve alergene i druge nečistoće koje mogu uzrokovati probleme s disanjem.

Dubinsko čišćenje tepiha idealno je za sve vrste tepiha, uključujući i one najosjetljivije i najdelikatnije. Sve što je potrebno je zakažete termin s profesionalnim čistačem tepiha koji ima iskustva i opremu potrebnu za obavljanje ovog procesa.

Ako želite osvježiti svoj dom i učiniti svoj tepih čistim i novim, ne oklijevajte – zakažite termin za dubinsko čišćenje tepiha danas! Vaš tepih će vam zahvaliti, a vi ćete uživati u ugodnijem i zdravijem domu.

Postupak pranja tepiha

Tepisi prvo prolazi kroz stroj koji ih dubinski istrese s obje strane. To je DUST REMOVER ili tresač za tepihe.

Prašina i prljavština koja se zavukla u najdublje slojeve tepiha ovom metodom se uspješno eliminira iz samog tepiha. To je najbitnija stvar tokom samog čišćenja tepiha.

Prije početka pranja tepisi se u potpunosti utapaju u vodu u stroj koji svojom svrhom podsječa na veliku perilicu rublja.

Takvim postupkom pranja tepiha, dobivamo tepih iz kojeg je prije samog čišćenja odstranjena preostala prašina i grinje koje se nakupljaju dubinski u tepihu.

Četkanje/šamponiranje tepiha

Nakon gore navedenih postupaka, slijedi najbitniji dio čišćenja tepiha. Ovdje se radi o postupku strojnog četkanja i šamponiranja tepiha odgovarajučim sredstvima za čišćenje.

Ovim postupkom sa tepiha uklanjamo sve postojeće i oku vidljive i ne vidljive mrlje i sva zaprljanja.  Tepih nakon dobrog četkanja i šamponiranja dobiva svoj prvobitni “sjaj”.

Zadnje u procesu čišćenja nastupa ispiranje i centrifugiranje tepiha.

Tepih se nakon čišćenja stavlja u stroj za ispiranje tepiha te cijeđenje istog.

S ovim postupkom privodimo čišćenje tepiha kraju, te nam preostaje još svježe očišćen tepih staviti na sušenje u specijaliziranu komoru za to.

U komori se kontrolira razina vlage i temperatura zraka kako bi se tepisi što kvalitetnije i brže osušili i bili dostavljeni na vašu adresu.